Отруєння у Великобританії: Поліція зібрала понад 400 доказів дії "Новачка"

Правоохоронці шукають інші можливі місця або джерела зараження, а також збирають додаткові докази.
Правоохоронці шукають інші можливі місця або джерела зараження. Фото: ЕРА.

Британською поліцією в Еймсбері було зібрано понад 400 речових доказів у рамках розслідування отруєння речовиною нервово-паралітичної дії Новачок. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

Очікують, що слідство триватиме протягом кількох тижнів, а то й місяців. Правоохоронці шукають інші можливі місця або джерела зараження, а також збирають додаткові докази.

Нагадаємо, 30 червня з будинку в Еймсбері госпіталізували пару - 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджес. Пізніше стало відомо, що жінка померла в лікарні. Чоловік же прийшов до тями після "невеликого, але вагомого поліпшення".

Британська влада публічно оголосила, що пара піддалася впливу речовини Новачок. Еймсбері розташований за 15 кілометрів від Солсбері, де 4 березня колишній російський агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичною речовиною.

У Лондоні заявили, що робочою лінією, того що сталося, вважається нецілеспрямований замах. Швидше за все, пара британців постраждала від залишків речовини Новачок, яким були отруєні колишній офіцер ГРУ та його дочка.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...