Оце так: Хакери три роки читали приватне листування європейських дипломатів

Хакери протягом трьох років мали доступ до дипломатичних переписок Євросоюзу, що дозволило їм завантажити тисячі секретних повідомлень, повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

Так, злом виявила компанія Area 1, що працює в сфері кібербезпеки. Вона передала виданню понад 1 100 перехоплених повідомлень, передає Голос Америки. Як повідомляється, у викрадених матеріалах відображено занепокоєння Європи щодо «непередбачуваної адміністрації Трампа», в тому числі відчуття ЄС, що негативне ставлення американського лідера до блоку «створило значну невпевненість».

Матеріали також виявляють труднощі, з якими стикається Євросоюз при взаємодії з Росією і Китаєм, а також його занепокоєння з приводу ризику відродження ядерної програми Ірану. У числі повідомлень виявилися доповідні записки про розмови з лідерами Саудівської Аравії, Ізраїлю та інших країн, що поширювались всередині ЄС. Отримана хакерами інформація була конфіденційною, але мала низький статус секретності.

Як зазначає The New York Times із посиланням на європейських чиновників, більш секретні документи зберігаються в іншій системі. В одному з повідомлень заступник голови місії ЄС у Вашингтоні рекомендує європейським дипломатам намагатися працювати безпосередньо з членами Конгресу, в обхід Трампа, а також намагатися зміцнити відносини, називаючи США «найважливішим партнером».

В іншому повідомленні європейські дипломати обговорювали липневі переговори Трампа з російським президентом Володимиром Путіним в Гельсінкі, в ході яких американський лідер, всупереч висновкам власної розвідки, сказав, що не бачить, навіщо Росії треба було втручатися в президентські вибори 2016 року, за підсумками яких він зайняв пост глави Сполучених Штатів. У повідомленні саміт названий «успішним (принаймні для Путіна)». Там також міститься обговорення спроб Білого дому мінімізувати негативні наслідки зустрічі.

У статті NYT також згадується повідомлення, присвячене зустрічі європейських лідерів з головою КНР Сі Цзіньпіном та обговорення рішень Трампа про підвищення мит на китайські товари в рамках торгового спору між двома країнами. У повідомленні йдеться: «Вимоги США непослідовні, нелогічні і в кінцевому підсумку завдадуть шкоди їх власним інтересам». Там також наводяться слова Сі Цзіньпіна про те, що його країна «не піддасться залякування» з боку США.

Як пише газета, хакери використовували методи, аналогічні тим, які застосовує елітний підрозділ збройних сил Китаю. В рамках операції піддалися атакам в загальній складності понад 100 організацій, зокрема ООН і низка міністерств закордонних справ і фінансів.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...