Оце так: Незважаючи на санкції, Канада націлилась на зближення з РФ

Очевидно, у Канаді намітився деякий зсув зовнішньополітичного курсу по відношенню до РФ після приходу в країні до влади лібералів, які перемогли консерваторів.

Стефан Діон. Фото:inforesist.org

Канада націлюється на зближення з Росією, незважаючи на світове засудження дій Москви в Україні, повідомив новий ліберальний глава канадського МЗС Стефан Діон в четвер, демонструючи значний зсув політичного курсу. Про це йдеться у статті агентства Reuters, інформують Патріоти України.

У жовтні минулого року ліберали перемогли консерваторів, які за час перебування при владі згорнули більшу частину зв'язків високого рівня з Москвою і ввели санкції відносно російських компаній, чиновників і бізнес керівників у відповідь на підтримку з боку Кремля бойовиків-сепаратистів в Україні.

"Якщо ми не почнемо співпрацювати з Росією, ми не зможемо допомогти Україні, і будемо діяти в розріз з канадськими інтересами", - сказав Діон на зовнішньополітичному форумі. Канада і Росія ведуть активну боротьбу за сфери впливу в Арктиці, де розташовані ще нерозроблювані величезні родовища нафти і газу.

Діон навів у приклад Сполучені Штати, які були одними з ініціаторів ізоляції Росії, і також ввели санкції, але продовжують пряме співробітництво з Москвою з ряду міжнародних питань. Не мати такого роду контактів було б безвідповідально для двох народів, сказав Діон.

"Отже, якщо така позиція безвідповідальна для США, вона ж безвідповідальна і для Канади, чи не так? Тому і для формування нашої зовнішньої політики ми повинні користуватися таким же підходом", - сказав він.

Канада, додав Діон, буде підтримувати санкції відносно Росії настільки довго, наскільки це буде необхідно, і залишається близьким союзником України. Міністр планує відвідати Київ на наступному тижні.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...