Оце так: Незважаючи на санкції, Канада націлилась на зближення з РФ

Очевидно, у Канаді намітився деякий зсув зовнішньополітичного курсу по відношенню до РФ після приходу в країні до влади лібералів, які перемогли консерваторів.

Стефан Діон. Фото:inforesist.org

Канада націлюється на зближення з Росією, незважаючи на світове засудження дій Москви в Україні, повідомив новий ліберальний глава канадського МЗС Стефан Діон в четвер, демонструючи значний зсув політичного курсу. Про це йдеться у статті агентства Reuters, інформують Патріоти України.

У жовтні минулого року ліберали перемогли консерваторів, які за час перебування при владі згорнули більшу частину зв'язків високого рівня з Москвою і ввели санкції відносно російських компаній, чиновників і бізнес керівників у відповідь на підтримку з боку Кремля бойовиків-сепаратистів в Україні.

"Якщо ми не почнемо співпрацювати з Росією, ми не зможемо допомогти Україні, і будемо діяти в розріз з канадськими інтересами", - сказав Діон на зовнішньополітичному форумі. Канада і Росія ведуть активну боротьбу за сфери впливу в Арктиці, де розташовані ще нерозроблювані величезні родовища нафти і газу.

Діон навів у приклад Сполучені Штати, які були одними з ініціаторів ізоляції Росії, і також ввели санкції, але продовжують пряме співробітництво з Москвою з ряду міжнародних питань. Не мати такого роду контактів було б безвідповідально для двох народів, сказав Діон.

"Отже, якщо така позиція безвідповідальна для США, вона ж безвідповідальна і для Канади, чи не так? Тому і для формування нашої зовнішньої політики ми повинні користуватися таким же підходом", - сказав він.

Канада, додав Діон, буде підтримувати санкції відносно Росії настільки довго, наскільки це буде необхідно, і залишається близьким союзником України. Міністр планує відвідати Київ на наступному тижні.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...