"Ответочку заказывали?": НАТО ще більше посилить протидію Росії у Чорному і Балтійському морях, - Deutsche Welle

Нещодавно альянс завершив антипіратську місію біля берегів Сомалі.

Кораблі НАТО в Балтійському морі. Фото: ЕРА.

Оскільки Північноатлантичний альянс відвів кораблі для боротьби з піратами від берегів Африканського Рогу, то відтепер ресурси НАТО направлять на боротьбу з контрабандистами, а також на стримування РФ. Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

"Глобальне середовище безпеки драматично змінилося останніми роками, і НАТО адаптувало під неї свої морські сили", — сказав представник альянсу Ділан Уайт.

Крім того, він додав, що НАТО вирішило зосередити свої військово-морські ресурси на протистоянні нелегальним перевізниками людей в Середземномор'ї та на "стримуванні РФ" у Балтійському і Чорному морях.

Що ж до завершення антипіратської кампанії в Індійському океані 23 листопада, то завдяки операції "Океанський щит", а також іншим місіям, які зокрема проводив ЄС, вдалося істотно знизити кількість нападів неподалік Сомалі.

Відтак, від травня 2012 року не було зафіксовано жодної піратської атаки. Зауважимо, що протягом 2010—2011 років сталося близько 30 нападів.

Наразі усі кораблі НАТО покинули води півострова Африканський Ріг, де перебували з 2009 року.


Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...

"Треба приймати важкі рішення": Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря

неділя, 5 травень 2024, 21:00

Естонський генерал Мартін Херем заявив, що разом з Польщею, Швецією та Фінляндією – країнами, які вступили до НАТО, Естонія повинна мати можливість вирішити одну з ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі. Про це йдеться у річному огляді ...