"Панамські документи - 2": В офшорному скандалі засвітилася головний люстратор України

Тетяна Козаченко є посередником компанії Drinks In (Багами).

Тетяна Козаченко. Фото: fdlx.com.

Начальник люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко засвітилася в офшорному скандалі, пов'язаному з розсекреченням "панамських документів", зокрема, вона є посередником компанії Drinks Inс (Багами). Про це свідчать дані, опубліковані Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Компанія Drinks заснована в жовтні 1997 року. Її стара назва Lanbaham Corporation.

При цьому в декларації про доходи за 2014 рік Козаченко не вказувала будь-якої інформації про приналежність їй будь-яких зарубіжних компаній.

Як повідомляли Патріоти України, в офшорному скандалі спливли прізвища багатьох відомих українців.

Нагадаємо, результати глобального розслідування про офшорні компанії впливових людей з'явилися 3 квітня. Понад 400 журналістів з усього світу вели розслідування від імені міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів. Серед фігурантів панамського скандалу значаться прізвища 12 тепрішніх і колишніх відомих політиків, більше 120 бізнесменів і 29 багатих бізнесменів з рейтингу журналу Forbes.

Наприклад, в Панамському списку виявився президент України Петро Порошенко, який згодом довів відсутність кримінальних порушень на тлі інформації про наявність у нього офшорної компанії.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...