Папа Римський у своєму посланні до Великодня благословив Україну (фото)

Після святкового богослужіння Папа Франциск звернувся з центральної лоджії ватиканської базиліки з традиційним пасхальним посланням і дав віруючим своє апостольське благословення.

Папа Франциск на Площі Святого Петра. Фото:  AFP.

Папа Римський Франциск в своєму традиційному посланні Urbi et Orbi ( "Місту і світу") в день Пасхи сьогодні, 16 квітня, благословив Україну. "Нехай же Добрий Пастир допоможе Україні, досі пригнобленій кривавим конфліктом, знайти згоду, і супроводжує ініціативи, спрямовані на полегшення горя тих, хто страждає від його наслідків", - цитує понтифіка Радіо Ватикану, передають Патріоти України.

Папа Римський побажав миру всьому Близькому Сходу, зокрема "полегшення і відради" населенню Сирії, а також згадав народи Південного Судану, Судану, Сомалі і Демократичної Республіки Конго, які страждають від затяжних конфліктів, загострених сильною засухою, яка вражає деякі регіони Африки.

Крім того, він побажав вирішення спорів в Латинській Америці.

"Дорогі брати і сестри, в цьому році ми як християни всіх конфесій разом святкуємо Пасху. Таким чином, з кожного куточка землі одноголосно звучить найпрекрасніша звістка є: "Господь воістину воскрес, як і передбачив! ". Нехай же Він - той, що переміг темряву гріха і смерті, дарує світ наших днів ", - сказав Папа Франциск.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...