"Парламент - це мавпа, котра стиснула в одній лапі гранату, а іншою взялася за кільце", - блогер про зміни до Конституції

Голосування народних депутатів оцінюють неоднозначно.

Верховна Рада. Фото: ЖЖ

"Мавпа з гранатою. Нє, не вляжуся спати, бо муляє мене то голосування за зміни до Конституції. Найліпше сказала Надя Савченко - ми смертники на "Титаніку" з пробоїною. Це до парламентарів. Вони потім, дурні, ще й плескали", - пише у своєму блозі Юрій Ситник, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Веселі смертники. І наївні, бо живучи у своїм світі, не хочуть бачити яка біда насувається. Позапихали голови у пісок, а дупи доверху і думають, що максимум - то їх у них той-во-во. І їм не страшно, бо багато хто з хибнокомпетентних так любить. Може дупи й той-во-во, спочатку, а потім все їдно косою махнут і дурні голови в піску ся лишут. Тепер серйозно. Віддам належне інтуїції Надії Савченко - вона в неї на рівні.

І розуміння суті проблеми (якщо то її власне розуміння) мені сподобалося - про які зміни до Конституції можна говорити під час війни! Хто призабув, або не читав (в блозі дещо є, а в книжці буде) ланцюжок подій, згідно Конституції та законів України, мав би бути наступним: поява "зелених чоловічків" - оголошення особливого правового режиму "воєнного стану" і, відповідно, ніякі вибори і тим паче жодні зміни до Конституції.

Суперечать вибори і зміни до Конституції під час війни самому ДУХУ українського законодавства! Та й здоровому глузду загалом - вибори під час анексії та окупації і зміни до Конституції на догоду окупанту та його західним бізнес-партнерам. Але писав про то десятки разів - відмова називати речі своїми іменами призвели до підміни законів "мнєнієм" а суддів - засобами масовой інформації.

В результаті Порошенко може легко стати "Мілошевічем", який, хто пригадує, відстоював цілісність Югославії і боровся з сепаратистами. За що раптово помер у тюрмі, аби багато не пашталакав. Наші всенародні засранці в душі посміювалися над парламентським "Мауглі" - що там дівка, вчора як з кічі, може мудрого сказати, піариться як може...

Відставимо в бік Надіні месіанські настрої (пережила вона багацько) і асоціації з кулею зі зміщеним центром ваги, котру Путін запустив в український політикум, а давайте по-суті: чому Савченко сказала те, про що стільки писав минулого року - не чіпайте Конституцію, це може стати фатальною помилкою?

Все просто - Система знаходиться в стані хаосу і хиткої рівноваги. Кожне спроба покращення її окремого елементу (так звані реформи) призводить до:

1. Спотворення їх суті та адаптації під систему (хабарництво серед нової-старої поліції)

2. Поглиблення хаосу через "нестиковку" з іншими елементами системи (люстрація до прикладу, або зарплата нових поліцейських, що в кілька разів більша зарплати рятувальників)

3. Відторгнення системою (саботаж деолігархізації)

В законодавчому полі, Конституція, - це Основний Закон, а зміни її є системними в царині права. У нинішньому правовому хаосі, коли війну називають АТО і хочуть проводити ще одні незаконні вибори, на де-факто і де-юре окупованій території (де-юре - бо закони України там не діють), при тотальній корупції та пограбуванні населення, протистоянні між собою олігархату та хибнокомпетентності парламенту - системні зміни спрацюють як та граната в руці, з висмикнутою чекою. Власне цю аналогію навела Савченко.

Отже, маємо зрозуміти - все рухається й надалі в трендах знищення держави та значної частини її населення. Прийняття змін до Конституції (а це знищення у правовому полі територіальних громад як таких), буде:

А) Незаконним

Б) Каталізатором

Тому, продовжуючи асоціативний ряд виступу Надії Савченко в парламенті, мушу константувати, що наш парламент - це мавпа, котра стиснула в одній лапі гранату, а іншою взялася за кільце. На разі в мене все".

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...