​Партизани, диверсанти та оперативний резерв армії: Сейм Литви дозволив патріотам вільно купувати зброю для захисту від російської агресії

Згідно закону 10 000 озброєних і добре навчених громадян зможуть швидко підключитися до боротьби від московської навали
Литва не дасть Кремлю заскочити себе зненацька

Парламент Литовської республіки схвалив закон, за яким члени Союзу стрільців і вояків добровольчих сил здобували право купувати і зберігати вдома напівавтоматичну зброю та боєприпаси, зазначають Патріоти України.

У разі російського вторгнення стрілки і добровольці зможуть чинити організований збройний опір у складі збройних сил країни. Право на придбання і зберігання напівавтоматичної зброї матимуть воєнізовані цивільні компанії, їх члени та резервісти армії.

У Союзі стрільців нараховується більше 10 000 чоловік. За поправки, що дають право купувати зброю категорій B і C, проголосували 60 депутатів, проти були 7, 28 - утрималися.

«При оповіщенні мобілізації ці люди будуть вже зі зброєю в руках, щоб використовувати її для захисту держави», - зазначив ініціатор поправок до закону про зброю та боєприпаси керівник парламентського комітету з державної безпеки та оборони Артурас Паулаускас. Своїм стрільцям купувати зброю дозволяє Норвегія, а Естонія, Данія та Швеція дозволять зберігати зброю вдома і військовим.

Стрілецька зброя, віднесене до категорії «А» - автомати, кулемети, гранатомети, залишається виключно в користуванні армії. «Тому бажаю стрільцям відповідально виконувати цей закон і не забувати, що зброя створено для оборони країни», - підсумував Паулаускас. Відразу після цього політики заговорили і про необхідність дозволу мати зброю цивільному населенню.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...