"Педро став почесним доктором Російської академії. Москва не забуває про своїх корисних шредерів-аграмунтів" - Геращенко про екс-голову ПАРЄ

Він став першим іспанцем, який отримав таке звання, наголосила нардеп.

Педро Аграмунт. Фото:Голос Америки

Перший віце-спікер українського парламенту, член делегації України в ПАРЄ Ірина Геращенко оприлюднила інформацію, що екс-глава ПАРЄ Педро Агрмаунт отримав в РФ почесний титул. Про це вона написала в Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначила: "Між тим, Педро Аграмунт став "почесним доктором Російської академії народного господарства і державної служби при президенті РФ. Він став першим іспанцем, який отримав таке звання.

РФ, таємно ховає своїх убитих в Сирії і на Донбасі солдатів і кидає їх напризволяще, але не забуває про своїх корисних шредерів-аграмунтів".

Геращенко продовжила: "Фото з 17 жовтня гуляє інтернетом, тобто, Педро став почесним доктором відразу після своєї відставки на жовтневій сесії ПАРЄ. Не Газпром, звичайно, але така цукерка, психологічна реабілітація в Москві".

Як відомо, іспанський політик Педро Аграмунт був обраний головою ПАРЄ в січні 2016 року. У березні 2017 року Аграмунт спільно з делегацією РФ відвідав Сирію, де вони зустрілися з президентом країни Башаром Асадом.

28 березня делегації України, Данії та Польщі в ПАРЄ закликали асамблею оголосити несанкціонованим візит її президента Аграмунта з російською делегацією в Сирію. Пізніше до заклику приєдналися делегації Литви, Німеччини та Австрії.

12 квітня 23 депутати Верховної Ради звернулися до парламенту Іспанії з проханням розглянути можливість відкликання Аграмунта зі складу іспанської делегації в асамблеї.

28 квітня ПАРЄ висловила недовіру Аграмунту і заборонила йому здійснювати будь-які дії від імені асамблеї. Аграмунт заявив, що не має наміру йти у відставку, і пояснив свій візит до Сирії з російською делегацією поїздкою в якості іспанського сенатора.

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...