Перейменувати Херсон в Хан-Гірей і віддати туркам: РосЗМІ вибухнули новим фейком про Порошенка

Сепаратистські ресурси істерично запевняють, що Україна планує окрім перейменування Херсона ще й переселити на Херсонщину майже мільйон мусульман.

Ілюстрація:today.mts.com.uaВ електронному листуванні українських чиновників нібито був виявлений проект указу президента України Петра Порошенка про створення на територіях Криму і Херсонської області Кримсько-татарської національної автономії і надання землі для проживання там турків-месхетинців. Таку чергову пропагандистську маячню оприлюднив один з російських сепаратистських сайтів Русская весна з посиланням на хакерів "КіберБеркут", передають Патріоти України.

Згідно з фейковою новиною саме місто Херсон планують перейменувати в Хан-Гірей і розмістити там генеральне консульство Туреччини, а також переселити на Херсонщину майже мільйон мусульман.

Відзначається, що проект "указу" нібито народився після частих зустрічей глави України з президентом Туреччини.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...