Перемагає "лінія Маккейна": Сенат США проголосував за посилення санкцій проти Росії

"За" проголосувала переважна більшість сенаторів, "проти" - двоє.

Сенат США. Фото: Knews.kg.

Сенат США схвалив поправку, яка передбачає посилення санкцій відносно Росії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Згідно з повідомленням, "за" проголосувала переважна більшість сенаторів, "проти" - двоє. Йдеться про поправку в законопроект, який спочатку передбачав списку санкцій тиск на Іран. Зазначається, що напередодні глава банківського комітету Сенату США Майк Крейпо заявив, що метою санкцій є посилення економічного тиску, оскільки "росіяни навчилися жити в рамках економічних обмежень існуючого режиму санкцій".
"Резюмуючи, поправка Крейпо, Брауна, Коркера, Кардін виконує чотири завдання: вона підсилює і розширює існуючі санкції проти Росії, вона створює нові санкції проти Росії, вона переводить Конгрес на більш високий рівень, ніж раніше, формуючи механізм, завдяки якому скасування санкцій проти РФ буде можливо лише в разі, якщо за цей захід проголосує Конгрес. Крім того, вона підвищує можливості Мінфіну фіксувати незаконне фінансування, включаючи незаконні фінансові потоки, пов'язані з Росією", - заявив Крейпо, виступаючи в сенаті.
"Санкції передбачають посилення вже існуючих заходів проти Росії. Згідно з текстом поправки, американським компаніям і фізичним особам будуть заборонені операції з російськими банками з наданням фінансування довше, ніж на 14 днів. В даний час це обмеження становить 90 днів", - йдеться в повідомленні.
Крім того, мова йде про обмежувальні заходи для енергетичного сектора. Документ пропонує обмежити тривалість угод з наданням фінансування російським енергетичним компаніям до 30 днів. У документі також описується нове положення, за яким президент США не зможе послабити або скасувати санкції проти Росії без згоди Конгресу.

Антон Геращенко вважає, що Трамп побоїться заветувати закон, адже це слугуватиме прямим доказом його підозріло тісних зв’язків з Кремлем. Як це стосується українських Криму і Донбасу? Нардеп зауважує, що це рішення допоможе ще трохи міцніше здавити лещата, якими цивілізований світ тисне на Володимира Путіна, заважаючи йому вести повномасштабну війну проти України, Сирії та всієї планети.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...