Перемога Трампа на виборах в США - пряма загроза російського вторгнення для країн Балтії, - Bloomberg

Дональд Трамп заявив про те, що якщо Росія нападе на країни Балтії, він як американський президент спочатку подивиться, чи "виконали свої зобов'язання перед нами" ці країни, і лише потім буде вирішувати, чи варто США втручатися в конфлікт.

Дональд Трамп. Фото: inosmi.ru.

Президент Росії Володимир Путін може отримати шанс на військове вторгнення в країни Балтії в разі перемоги на президентських виборах в США ексцентричного кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це написав у своєму блозі на Bloomberg політичний аналітик Леонід Бершидський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Автор зазначив, що головна риса Трампа полягає в тому, що він може спотворювати правила гри в тому випадку, якщо вони йому не підходять: "Це відображає суть кандидатури Трампа, і відобразить суть його президентського правління, якщо він переможе на виборах".

Бершидський нагадав скандальну заяву Трампа про те, що якщо Росія нападе на країни Балтії, він як американський президент спочатку подивиться, чи "виконали свої зобов'язання перед нами" ці країни, і лише потім буде вирішувати, чи варто США втручатися в конфлікт.

"Підхід Трампа означає, що Естонія може залишитися єдиною країною Прибалтики, яка має право на американське втручання в разі нападу. Естонія виконала умови договору, згідно з якими країни НАТО повинні виділяти 2% ВВП на оборонний бюджет. Латвія і Литва хоча і зобов'язалися надолужити брак вкладень, але якщо вони піддадуться нападу, скажімо, в наступному січні, на наступний день після інавгурації Трампа, у президента Росії Володимира Путіна, ймовірно, будуть всі шанси дістати їх ", -йдеться в статті.

"Це - цінна інформація для Путіна, навіть якщо він і не планує напади, все-таки у нього буде спокуслива можливість. Складно уявити, як Латвія і Литва повинні будуть вивернутися, щоб скласти нові бюджети на 2017 рік - особливо з огляду на те, що саміт НАТО в цьому місяці знову підтвердив зобов'язання союзу забезпечувати їх захист ", - зазначив автор.

"Я часто чув і читав, що небезпека Трампа як потенційного президента сильно перебільшена, що американська система здатна саморегулюватися, стримуючи і компенсуючи недоліки характеру своїх лідерів. Проте будь-яка система може бути підірвана і перетворена в власну пародію, якщо використовувати кожну можливу щілину в угодах і договорах. Я майже не сумніваюся, що Трамп на таке здатний ", - резюмує Бершидський.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...