Перемоги в зоні АТО: На цьому тижні відбулися масові знешкодження ворожих ДРГ

24 червня воїни 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади виявили та знешкодили диверсійно-розвідувальну групу противника, яка здійснювала розвідку українських позицій.

ЗСУ захопили в полон російську ДРГ. Фото: Фейсбук.Ще один важкий тиждень минає у зоні АТО. Не зважаючи на так зване "хлібне перемир'я", він приніс втрати і руйнування, але також приніс і перемоги. Depo.ua продовжує відслідковувати перемоги нашої армії. Отож, цього тижня Збройні сили України разом зі спецслужбами можуть записати собі в актив наступні звитяги, передають Патріоти України.

Захоплення у полон російської ДРГ

24 червня воїни 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади виявили та знешкодили диверсійно-розвідувальну групу противника, яка здійснювала розвідку українських позицій.

Пізніше стало відомо, що це була розвідувальна група розвідувальної роти 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР" під керівництвом кадрового російського офіцера капітана Щербака Олександра Олександровича (позивний "Алекс"), що здійснювала диверсійно-розвідувальні заходи. Дана ДРГ висунулася з району села Жолобок у глибину позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ, однак ці наміри були своєчасно виявлені українськими військовими. Обійшовши ворога та маючи тактичну перевагу, наші військовослужбовці запропонували супротивнику скласти зброю без бою, гарантуючи життя та безпеку, однак командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору та були ліквідовані у ближньому вогневому бою. Решта (сапер, снайпер і два кулеметники затримані) були затримані. Один з них виявився 22-річним громадянином Російської Федерації, контрактником російської армії, мешканцем Алтайського краю на ім'я Віктор Агєєв.

Під час затримання було вилучено зброю: ПКМ – 2 одиниці, СВД – 2 одиниці, АК-74 – 2 одиниці РПГ- 26 - 1 одиниця. Військовою прокуратурою сил АТО було розпочато слідчі дії, а 29 червня полонених було передано СБУ.

Але й це ще не все. З моменту захоплення у полон росіян на Луганщині наші військові ліквідували ще дві ДРГ ворога, які мали на меті захопити українські редути.

Новий сухпай для ЗСУ

26 червня радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що волонтери розробили новий сухпайок для військовослужбовців Збройних сил України.

До складу сухпайка входитимуть перші страви - борщ і три види супів, а на друге - більше 10 різних каш з м'ясом. Над меню працювали близько року. Перевірялися не тільки жири-білки-вуглеводи, а й мінерали та мікроелементи. Паралельно йшла робота по створенню підігрівача українського виробництва, адже імпортні моментально піднімали фінальну вартість набору до недосяжного кордону.

Закупівля цих сухпайків почнеться в середині вересня, а поки що їх мають можливість протестувати волонтери, які й доклали зусиль до їх появи.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...