Перевірка онлайн: У Європарламенті розповіли про нові правила безвізу

Громадяни "безвізових країн" перед тим, як відправитись у мандрівку, повинні будуть заповнити електронну форму.
Перевірку можна буде пройти онлайн? Ілюстрація: соцмережі.

Ті, хто подорожує завдяки "безвізовому режиму", зможуть проходити перевірку до прибуття до Євросоюзу, а саме – використовуючи Європейську систему авторизації та інформації щодо подорожі (ETIAS). Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу Європарламенту.

В парламентарі планують розглянути це питання 5 липня, сама ж ідея може втілитись у реальність вже у 2021 році. За словами євродепутата від Угорщини Кінґи Ґаль, така перевірка не створюватиме проблем для постійних туристів.

"Це буде простий процес... просто онлайн-перевірка, яку вони зможуть пройти перед поїздкою до ЄС",
– зазначила Кінґа Ґаль.

Громадяни "безвізових країн" перед тим, як відправитись у мандрівку, повинні будуть заповнити електронну форму. Серед питань в заяві будуть пункти і про кримінальні справи у минулому або відвідування зон конфлікту. Це дозволить владі зрозуміти, чи несе хтось з туристів загрозу до прибуття в ЄС. У разі наявності таких підозр, мандрівникам можуть відмовити у в’їзді.

Згідно з проектом, заповнювати заявку та платити збір не потрібно перед кожною поїздкою. "Авторизація" коштуватиме 7 євро, а дозвіл на в’їзд діятиме 3 роки. Людям, віком до 18 років та після 70 років, "авторизація" – безкоштовна.

Щодо людей з країн, які не потребують візи під час подорожі до ЄС, наразі інформації бракує. Такі мандрівники перевіряються лише на шенгенському кордоні. Рішення про дозвіл чи заборону в’їзду схвалюватимуть прикордонники.

Не приховував симпатій до Кремля: Трамп називав Україну "тотально корумпованою" і "частиною Росії"

вівторок, 23 квітень 2024, 10:30

За часів свого президентства Дональд Трамп критикував Україну за корупцію і підтримував історичні претензії Росії на частину її території. Про це йдеться у публікації The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Колишні й нинішні посадовці адм...

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...