Перші кроки на волю з Лук'янівського СІЗО: Генпрокурор оприлюднив світлину з грузинським легіонером АТО Гією Церцвадзе

Під вечір 26 січня колишній боєць полку “Азов” Гія Церцвадзе звільнений з Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві.

“Як і обіцяв – Гія Церцвадзе на волі. Україна своїх не здає. У тому числі – якщо це свої грузини”, – написав генеральний прокурор Юрій Луценко, зазначають Патріоти України.

Адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова пояснила, що з її підзахисного знятий тимчасовий арешт за рішенням прокуратури, але його долю ще остаточно не вирішено, зважаючи на те, що триває екстрадиційна перевірка.

Раніше повідомлялося, що Луценко допустив звільнення Церцвадзе з-під арешту на час екстрадиційної перевірки. У прокуратурі додали, що існує усталена практика невидачі іншій країні громадян, якщо це може загрожувати їхньому життю й здоров’ю і пообіцяли в разі підтвердження інформації про участь Церцвадзе у бойових діях відмовити в його видачі країні-агресору.

Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня, в аеропорту Жуляни, оскільки він знаходився в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...