Перший візит президента Туреччини до Греції за 65 років: Ердоган в Афінах висунув територіальні претензії

Афіни роздратовано відреагували на претензії турецького президента, підкресливши, що його візит має сприяти "побудові мостів, а не стін".

Ердоган у гостях почав із претензій. Фото: Рейтерс.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган в ході історичного державного візиту до Греції в четвер, 7 грудня, пред'явив Афінам територіальні претензії. Як повідомляє DW, ще до відбуття до Афін турецький президент поставив під сумнів Лозаннський договір від 1923 року. Новину передають Патріоти України.

Згідно з угодою, Греція отримала майже всі острови в Егейському морі біля узбережжя Туреччини. З того часу, між Туреччиною і Грецією не припиняються суперечки про точне місце проходження кордону.

"Повітряні і морські кордони можна було б поліпшити", - сказав Ердоган. Афіни роздратовано відреагували на претензії Ердогана, підкресливши, що його візит має сприяти "побудові мостів, а не стін".

Президент Греції Прокопіс Павлопулос виключив можливість перегляду Лозаннського договору. "Для нас цей договір не є предметом торгу. Він не вимагає ні перегляду, ані оновлення", - заявив він Ердогану в Афінах. Це перший візит президента Туреччини до Греції за останні 65 років.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...