Першим на зустріч прибув Порошенко: У Берліні почалися переговори лідерів країн "нормандської четвірки"

В МЗС Франції сказали, що мета саміту в "нормандському форматі" - змусити Україну просунутися в питанні статусу Донбасу".

Нормандська четвірка. Фото: Рейтерс.

У Берліні почалися переговори лідерів країн нормандської четвірки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

Орієнтовно переговори почали близько 19:30 (за київським часом). Першим у своїй резиденції Ангела Меркель зустріла президента України Петра Порошенка. За ним на зустріч прибув президент Франції Франсуа Олланд. Останнім у Берлін прибув російський президент Володимир Путін.

За підсумками переговорів очікуються підходи до преси. Спільно виступлять Ангела Меркель і Франсуа Олланд. Петро Порошенко виступить в посольстві України в Німеччині. Домовленість про зустріч була досягнута після довгих дискусій. У прес-службі президента сказали, що Порошенко, Меркель і Олланд не домовилися провести переговори в "нормандському форматі" для "спонукання Росії виконати частину мінських домовленостей щодо безпеки".

Прес-секретар канцлера ФРН Штеффен Зайберт, анонсуючи зустріч, заявив, що Меркель запросила Порошенко, Олланда і Путіна, щоб "оцінити виконання мінських угод з останньої їх зустрічі і обговорити подальші кроки". У той же час в МЗС Франції сказали, що мета саміту в "нормандському форматі" - змусити Україну просунутися в питанні статусу Донбасу".

Втрати ворога ростуть: Партизани фіксують прибуття великої кількості вбитих та поранених росіян до Криму

середа, 8 травень 2024, 16:59

У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих окупантів з Херсонського напрямку. "Цікавий факт, на вокзалі Джанкоя ми помічаємо також масові перевезення (через тимчасово окупований Крим, - ред.) ...

Росіяни спорядили ракети Х-101 двома боєголовками: Розвідка Британії вказала на загрози

середа, 8 травень 2024, 16:48

Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, спорядивши їх другою боєголовкою та зменшили радіус їхньої дії Про це йдеться у зведенні міноборони Британії. Зазначається, що командування авіації дальньої дії військово-космічних сил Росії підвищило летальніс...