Хіти тижня. Лаврову було дуже важко: Клімкін розповів про переговори глав МЗС "нормандської четвірки"

Загалом нинішню зустріч після тривалої паузи очільник українського зовнішньополітичного відомства вважає “дійсно корисною”.

Глава МЗС України Павло Клімкін. Фото:Українські новини

У ході переговорів керівників МЗС країн "нормандського формату" – України, Німеччини, Франції та Росії у Берліні було домовлено підготувати на найближчий час саміт формату. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України.

“Плани провести такий саміт найближчим часом є, але він має бути належним чином підготовлений”, - зауважив міністр. Конкретні строки не обговорювалися.

За словами Клімкіна, треба визначити зміст для зустрічі на найвищому рівні. Отже, домовилися працювати далі, щоби визначити загальні рамки “та залишити 2-3 питання, які мають виключно політичне значення”, для того, щоби винести їх на обговорення на рішення глав держав.

Загалом нинішню зустріч після тривалої паузи Клімкін вважає “дійсно корисною”. Вона показала, що Україна разом з Німеччиною і Францією стоять на чіткій спільній позиції по всіх питаннях, і скоординовано можуть тиснути на Росію. Російський міністр Лавров, за словами Клімкіна, вимушений був визнати, що російська позиція по деяких пунктах “підлягає подальшим дискусіям”.

Клімкін зазначив, що вже є “маленький результат” – це те, що відбулася реальна дискусія щодо питань, які ніколи не дискутувалися в "нормандському форматі": про політичних в'язнів взагалі, а не тільки про заручників; про миротворчу місію. Також про те, в чому полягає різниця в позиціях. “В цьому сенсі це була корисна місія. В сенсі результату – нам потрібні подальші дискусії”, - сказав він.

Джерело: Укрінформ

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...