П'ята колона працює: Ганна Гопко пояснила, як Новинський опинився в ПАРЄ

Савченко було обрано Верховною Радою до складу делегації в ПАРЄ поза квотами від парламентських фракцій задля звільнення її з російської в’язниці, а Новинського включено за квотою "Опозиційного блоку".

Ганна Гопко. Фото: 112 Украина.

Народний депутат Вадим Новинський потрапив у склад української делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи за квотою фракції "Опозиційного блоку". Про це заявила народний депутат України Ганна Гопко, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

“Є офіційне рішення від фракції "Опозиційного блоку" про заміну Шпенова на Новинського за рахунок їхньої квоти, а не за рахунок Савченко”, – пояснила депутат.

Гопко додала, що Савченко було обрано Верховною Радою до складу делегації в ПАРЄ поза квотами від парламентських фракцій задля звільнення її з російської в’язниці.

“Савченко призначали постановою ВР поза квотами, це посилювало нашу базу для її звільнення. Тепер цілком нормально буде дотримуватися квотний принцип”, – сказала Гопко.

Народний депутат зауважила, що Україна має затвердити склад делегації та вручити вірчі грамоти до кінця грудня, оскільки це є щорічною обов’язковою процедурою.

Нагадаємо, раніше Патріоти України повідомлялося, що Верховна Рада відкликала нардепа Надію Савченко з постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...