Під час зустрічі із Лавровим Трамп першим заговорив про Україну - Білий дім

​Американський лідер акцентував на відповідальності Росії за повну імплементацію Мінських угод.

Дональд Трамп і Сергій Лавров. Фото:https://news.rambler.ru/

Президент США Дональд Трамп під час зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим сам порушив українську тему та підкреслив намір Сполучених Штатів залишатися в процесі врегулювання ситуації в Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Президент порушив питання України та висловив прихильність подальшої участі своєї адміністрації в урегулюванні конфлікту, а також акцентував на відповідальності Росії за повну імплементацію Мінських угод", - наголошується в документі американської адміністрації.

Зустріч Трампа і Лаврова відбулася на продовження переговорів російського міністра і глави Держдепартаменту США Рекса Тіллерсона минулого місяця в Москві. Сторони обговорили і сирійське питання, йдеться в сюжеті ТСН.

"Президент Трамп підкреслив необхідність працювати разом, щоб покласти край конфлікту в Сирії, зокрема, наголосивши на необхідності Росії стримати режим Асада, Іран та ставлеників Ірану", - зазначили в Білому домі. Водночас наголошується, що Трамп вкотре "підкреслив своє бажання побудувати кращі відносини між Сполученими Штатами і Росією".

Зокрема, президент США порушив питання щодо "можливості більш широкого співробітництва у розв'язанні конфліктів на Близькому Сході та в інших місцях".

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...