Підірваний в Києві полковник Шаповал займався охороною вбитого екс-депутата Держдуми Вороненкова

Правоохоронці висунули версію, що вбивство полковника розвідки могло бути помстою за затримання російських диверсантів.

На місці теракту. Фото: УНН.

Співробітники Головного управління розвідки Міноборони займалися охороною екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Безпосередній підлеглий полковника Максима Шаповала, який загинув сьогодні в результаті вибуху авто, керував охороною російського політика. Про це УНН повідомили джерела в Міноборони, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника, Максим Шаповал, який загинув сьогодні в Києві під час вибуху автомобіля, знав про те, як здійснювалася охорона Д.Вороненкова. У той же час співрозмовник не став пов'язувати вбивство М.Шаповалова саме з вбивством екс-депутата Держдуми РФ.

Однією з версій, яку розглядають в процесі розслідування теракту, під час якого загинув полковник розвідки Міноборони України, є помста за проведення спецоперації на території Луганської області та затримання диверсантів під керівництвом громадянина РФ.

“Два дні тому був затриманий командир диверсійної групи — громадянин РФ та ще один диверсант, який також був з Росії. Двох диверсантів українські розвідники ліквідували”, — уточнив співрозмовник видання.

Як повідомляли Патріоти України, у Києві на розі вулиць Соломʼянська та Олексіївська сьогодні, 27 червня, вранцівибухнув автомобіль «Мерседес», загинув водій.

Пізніше в МВС повідомили, що під час вибуху автомобіля сьогодні в Києві загинув військовослужбовець, а подію кваліфіковано як теракт.

У прес-службі Міноборони повідомили, що внаслідок вибуху автомобіля у столиці загинув співробітник Головного управління розвідки Міноборони полковник Максим Шаповал.

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...

Особлива гра Анкари? Ердоган привітав Путіна з перемогою на "виборах" і знову запропонував послуги посередника у війні з Україноюстамбул

вівторок, 19 березень 2024, 10:45

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час телефонної розмови привітав президента Росії Володимира Путіна з перемогою на виборах. Він заявив, що Туреччина готова відігравати роль посередника заради повернення України та Росії за стіл переговорів,...