Теракт в Києві: Унаслідок вибуху автомобіля загинув один із керівників управління розвідки Міноборони

Загиблий Максим Шаповал керував спецпризначенцями Головного управління розвідки Міноборони.​

Поліція кваліфікувала вибух автомобіля як теракт. Фото: Нацполіція.

Унаслідок вибуху автомобіля в Києві 27 червня загинув український військовослужбовець. Про це повідомив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

"Це військовослужбовець 1978 року народження", – сказав Шевченко.

За його словами, ще один потерпілий – чоловік похилого віку, який опинився поруч із місцем вибуху і дістав незначні травми.

"Наразі картина злочину виглядає так, що це був спланований терористичний акт, саме за статтею 258 кримінального кодексу справу внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань", – сказав Шевченко.

Він також повідомив, що справу буде розслідувати військова прокуратура. Речник МВС додав, що в автомобілі спрацював невстановлений вибуховий пристрій.

Пізніше стало відомо, що від вибуху "Мерседеса" у Солом’янському районі Києва загинув чиновник Міністерства оборони Максим Шаповал. Про це пише "Українська правда". У правоохоронних органах повідомили, що загиблий керував спецпризначенцями Головного управління розвідки Міноборони.

Вибух авто стався вранці 27 червня в Солом'янському районі Києва. Речник Головного управління Нацполіції в столиці Оксана Блищик повідомляла, що внаслідок вибуху загинув чоловік. За даними поліції, на перехресті вулиць Солом'янська та Олексіївська у Києві вибухнув Mercedes, загинув водій.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...