Підпис Путіна нічого не означає? У Лаврова заявили, що РФ не є стороною Мінських угод

Представниця російського МЗС Захарова не забула згадати стару кремлівську мантру про "державний переворот" в Україні та про "київських клієнтів" американської адміністрації.

Марія Захарова. Фото:Utro.ru

Росія не є стороною Мінських угод, незважаючи на те, що комплекс заходів по їх виконанню підписав на той час посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а декларацію на підтримку цього документа підписав президент РФ Володимир Путін. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Зокрема Захарова заявила, що "упорное увязывание двухсторонних контактов по военной линии с украинским кризисом не может не вызывать удивление".

"Американским партнерам пора признать очевидное – решение населения Крыма вернуться в состав России и нынешнее удручающее положение дел в Украине являются следствием не российской агрессии, а прямым результатом "государственного переворота" в Киеве почти три года назад, идеологом и куратором которого была нынешняя администрация США.

Вместо того, чтобы упрекать нас в "несоблюдении" Минских соглашений, стороной которых мы вообще не являемся, Вашингтону следовало бы наконец заставить выполнять их своих киевских клиентов, явно не заинтересованных в мирном урегулировании конфликта на Донбассе", - сказала Захарова, коментуючи прийняття в США закону про витрати на оборону.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"