Підроблений єврей: Луценко викрив махінацію екс-міністра Януковича заради отримання громадянства Ізраїлю

За словами очільника Генпрокуратури України, міграційна служба сфальсифікувала етнічне коріння колишнього чиновника, який після зміни громадянства став Натаном Розенбергом.

Едуард Ставицький. Фото:Гордон

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький сфальсифікував документи про своє походження, щоб отримати ізраїльське громадянство. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

За його словами, фальсифікація відбулася за участю співробітників міграційної служби. "За нашими даними з місця його народження, міграційна служба сфальсифікувала його етнічне коріння. Це так, між іншим", - сказав Луценко на форумі у Львові.

При цьому він підтвердив, що його нинішні заступники Анжела Стрижевська і Євген Єнін зустрічалися зі Ставицьким в 2016 році в Ізраїлі, щоб обговорити питання укладення угоди зі слідством. "Вони мали з ним зустріч абсолютно законно, щоб роз'яснити можливість угоди зі слідством", - зазначив глава ГПУ.

Угода, яку пропонували втікачеві-міністру, стосувалася справи про незаконну приватизацію резиденції "Межигір'я", однак її укласти не вдалося.

Слід наголосити, що після отримання Ставицьким громадянства Ізраїлю він змінив ім'я і став Натаном Розенбергом. У той же час в європейському списку санкцій він значиться під старим прізвищем.

Джерело: Укрінформ

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...