Підрозділи ЗСУ просунулися на 1,5 км вперед в Луганському напрямку

Взята під контроль територія відповідно до Мінських угод повинна була бути передана Україні.

В зоні АТО. Фото: facebook.com/93OMBR.Підрозділи 93-ї механізованої бригади, які виконують бойові завдання на луганському напрямку фронту в Донбасі, просунулись в сіру зону приблизно на 1,5 км ближче до Бахмутської траси. Про це в Facebook повідомляє прес-служба 93-й ОМБр, передають Патріоти України.

На нових рубежах створено систему облаштованих опорних і спостережних пунктів.

"Лінію фронту вдалося трохи вирівняти, а зайняття пануючих висот дозволило краще контролювати супротивника і мати вигідні умови для оборони", - підкреслили в штабі бригади.

За словами військовослужбовців, просуванню вперед "передували місяці кропіткої роботи розвідки, вивчення місцевості і поведінки противника, особливостей мінування ворогом території і маршрутів руху диверсійно-розвідувальних груп терористів".

"Після проведення підготовчих заходів та розмінування (а терористи встановили в хаотичному порядку безліч мін і вибухових пристроїв, в тому числі і заборонених міжнародними конвенціями), механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках скоротивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, і закріпилися" .

У 93-й бригаді акцентують увагу на тому, що взята під контроль територія відповідно до Мінських угод повинна була бути передана Україні. "Що і було зроблено українськими вояками в ході ретельно підготовленої, добре спланованої і реалізованої операції", - підсумували військові.

Втрати особового складу в ході операції відсутні, незважаючи на постійні обстріли нових позицій артилерією противника, в тому числі потужними 203-міліметровими гарматами 2С7 "Піон".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...