Підтримка України: Конгресмени США заборонили Обамі знімати з РФ санкції

Будь-які заходи в напрямку зняття обмежень він зможе зробити або в разі відновлення українського суверенітету над Кримом, або в разі, якщо рішення про його статус буде прийнято під міжнародним контролем і визнано Києвом.

Конгрес США, Фото:www.unian.ua

Комітет з міжнародних справ палати представників Конгресу США схвалив посилення санкцій проти Росії, в якому є обмеження повноважень президента щодо зняття санкцій. Відповідна заява розміщена на сайті комітету, передають Патріоти України.

Конгресмени схвалили законопроект "Про стабільність і демократію в Україні" (Stability and Democracy for Ukraine Act). У числі інших заходів в ньому пропонується обмежити повноваження президента з питання повного або часткового зняття санкцій з Росії.

Будь-які заходи в цьому напрямку він зможе зробити або в разі відновлення українського суверенітету над Кримом, або в разі, якщо рішення про його статус буде прийнято під міжнародним контролем і визнано Києвом.

Держдепартамент, хоча і згоден з ідеєю законопроекту в цілому, не підтримує введення формальних критеріїв, які обмежать свободу маневру американських дипломатів. Сам акт був внесений тільки в кінці квітня і досі навіть не надійшов на розгляд палати представників.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...