Підвезли заборонену зброю: На Маріупольському напрямку ворог тисне з надзвичайною потугою, ЗСУ відчайдушно відбиваються, - штаб ООС

Позиції поблизу Лебединського зазнали обстрілу з мінометів калібру 82-мм, а по наших укріпленнях в районі Гнутового працювала ворожа артилерія калібру 122-мм.
Ситуація на Маріупольському напрямку залишається складною. Фото: ВЛАСНО.info.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП, мінометів та ствольної артилерії. Загалом за минулу добу, 11 серпня, противник 34 рази обстріляв позиції наших військ, у тому числі 4 рази із важкого озброєння, передають Патріоти України.

На Луганському напрямку минулої доби ворог відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил поблизу Кримського та Новотошківського. Активізація дій противника поблизу Кримського відмічалася з 18.00 години. Окупанти відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів. Окрім цього, застосували 120-мм міномети та артилерію 122-го калібру. По захисниках Новотошківського противник вів вогонь з автоматичних гранатометів та озброєння бойових машин піхоти.

Об'єднані сили для подавлення вогневих засобів ворога вживали адекватних заходів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено. На Попаснянському напрямку чергові вогневі засоби Об'єднаних сил подавляли великокаліберні кулемети, які відкривали вогонь по наших позиціях в районах населених пунктів Новоолександрівки та Новозванівки. Втрат особового складу не допущено.

Обстрілів з станкових протитанкових гранатометів зазнали наші позиції поблизу Світлодарська, а по захисниках Новгородського, що на Горлівському напрямку, вівся вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Втрат серед українських військових на Світлодарському та Горлівському напрямках не допущено.

На Донецькому напрямку відмічено активність ворога в районах Новотроїцького, Красногорівки, Новомихайлівки, Богданівки та Гранітного. По позиціях Об'єднаних сил в цих районах противник відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У всіх випадках Об'єднані сили вживали адекватних заходів для збереження життя та здоров'я особового складу Збройних Сил України. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Не спадає напруження на Маріупольському напрямку. Під вогнем противника перебували підрозділи в районі населених пунктів Чермалик, Гранітне, Гнутове, Широкине, Палополя, Лебединського та Водяного. При цьому по позиціях Об'єднаних сил в районі Павлополя відкривався вогонь з протитанкових керованих ракет. Позиції поблизу Лебединського зазнали обстрілу з мінометів калібру 82-мм, а по наших укріпленнях в районі Гнутового працювала ворожа артилерія калібру 122-мм. Одного військовослужбовця Об'єднаних сил в ході вогневого зіткнення було поранено. Його було вчасно евакуйовано. Наразі його життю нічого не загрожує.

Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку продовжують виконувати бойові завдання в посиленому режимі. Для придушення вогневих засобів противника застосовувалися чергові вогневі засоби, в тому числі колективної зброї.

Противник минулої доби посилив спроби повітряної розвідки наших позицій. Засобами ППО зафіксовано 7 випадків застосування ворогом безпілотних літальних апаратів, чотири з яких ідентифіковано як «Орлан-10» і два як «Тахіон» російського виробництва. Для припинення роботи БПЛА застосувалися засоби радіоелектронної боротьби, сили ППО приводилися у бойову готовність «Повна».
Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази відкривали вогонь по наших позиціях у районах населених пунктів Світлодарськ, Водяне та Гнутове. При цьому двічі застосовувалися міномети калібром 120 та 82 мм. Втрат немає. Таким чином ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському та Луганському напрямках, особливо в районі Кримського та Новотошківського, де противник збільшив та не знижує інтенсивність обстрілів ймовірно з метою витіснення Об'єднаних сил з зайнятих позицій.

Як особливість відмічається застосування противником ствольної артилерії та протитанкових керованих ракет. У всіх випадках ведення вогню противником командирами підрозділів здійснювалася оцінка обстановки та приймалися рішення на застосування адекватних заходів.

За уточненими даними розвідки в ході ведення бойових дій встановлено, що один окупант загинув, двоє дістали поранення різного ступеню важкості. Об'єднані сили в умовах оголошеного перемир'я посилили всі види розвідки, заходи безпеки та продовжують укріплювати зайняті позиції. Всього за минулу добу в Об'єднаних силах одного військовослужбовця внаслідок ведення бойових дій було поранено.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил й надалі проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей. Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил було вилучено 7 набоїв калібру 7,62 мм, 1 міну калібру 82 мм часів Другої Світової війни. Виявлено 14 фактів незаконного обігу наркотичних речовин. Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...