"Пішов воювати добровольцем…Він був воїном. Воїном і загинув", - захисники Кримського розповіли про те як викрили російську ДРГ, шалену стрілянину та втрату побратима (відео)

Пів року тут було досить тихо. Однак мабуть саме через те, ворог намагався пройти непомітно через позиції ЗСУ. Після того, як диверсантів було викрито, ворог оскаженів.
Кримське. Згадуючи побратима

У неділю, 2 жовтня, терористи понад чотири години гатили з мінометів по українських армійцях на Луганщині після того, як сили ЗСУ виявили ворожу диверсійну групу. Під час цих обстрілів загинув військовослужбовець, з сумом повідомляють Патріоти України.

Військові стверджують, що тиша на опорному пункті у Кримському зберігалася понад півроку. Однак за розкриттям ДРГ стався масштабний обстріл.

"Вийшли з командиром взводу і командиром відділення буквально метрів на 30 вперед, подивитись, що можна зробити, щоб був огляд. Постріл. Я у свою чергу дав відповідь одразу… Була група. Вони не очікували, що так швидко реакція піде їм у відповідь", – сказав військовий "Кеп".

Саме після автоматної черги армійців бойовики оскаженіли. Почався прицільний обстріл українських позицій з великокаліберних мінометів. За чотири години бойовики випустили у напрямку українських позицій понад сотню мін калібру 82 мм і з десяток – 120 мм.

"Знайшли воронку від СПГ. Осколково-фугасний… Усе тут шматками (снарядів) розворотили", – додав військовослужбовець ЗСУ з позивним "Жовтень".

Як стало відомо, під час обстрілу загинув 24-річний командир взводу Мирослав Мисла. Днями він збирався у відпустку.

"Пішов воювати добровольцем…Він був воїном. Воїном і загинув", - сказав боєць "Кеп".

Як повідомили армійці, крім опорного пункту неподалік Кримського, найманці накрили з мінометів і сіру зону, де на той час залишалася диверсійна група.

"Навпроти нас стоять, так би мовити, як їх називають, "донские казаки". Вони не є професіоналами, вони є добровольцями-аматорами. І вони не змогли б піти. Вони б не змогли провернути таку акцію. Швидше за все, це були військовослужбовці Російської Федерації, але чому їх не пошкодували, я сам відповідь на це запитання дати не можу", – повідомляє "Жовтень".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...