Після 18 років лідерства: Меркель у Києві розповіла про причини відходу з політики

Ангела Меркель зазначила, що її партія все ще має найвищу підтримку в країні, проте результати "не такі хороші, які б ми хотіли".

Ангела Меркель. Фото: Euronews.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що після 18 років лідерства у своїй партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) вирішила дати іншим можливість "взяти на себе відповідальність". Про це вона розповіла у четвер, 1 листопада, під час спілкування зі студентами у Києві, повідомляють Патріоти України.

"Я понад 18 років очолюю християнських демократів. Тепер потрібно сказати: хай вже інші візьмуть на себе відповідальність", - сказала Меркель.

Меркель зазначила, що її партія все ще має найвищу підтримку в країні, проте результати "не такі хороші, які б ми хотіли". Серед причин падіння підтримки вона назвала останні суперечки у своєму блоці ХДС/ХСС щодо міграційної політики.

"Я 13 років на посту федерального канцлера, тому я сказала, що залишатимусь на посту до кінця терміну, але опісля не буду канцлером. Я зробила цю заяву, щоб дати можливість новим особам, які, можливо, мають інші думки, і щоб вони могли підготувати партію до наступних виборів", - пояснила Ангела Меркель.

Нагадаємо, 29 жовтня Меркель заявила, що її теперішня каденція – остання на посту канцлера. Вона також зазначила, що вона прагне оновлення керівництва Християнсько-демократичного союзу. Меркель очолює ХДС з 2000 року та є безперервним канцлером Німеччини з 2005 року.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...