Після скандалу з "Рошен": Порошенко анонсував боротьбу з офшорами (відео)

"Я зробив це не для мінімізації податків", - Порошенко пояснив завдання свого панамського офшору.

Порошенко пояснив завдання свого панамського офшору. Фото: zib.com.ua.

Президент Петро Порошенко вперше особисто прокоментував офшорний скандал. У Японському національному прес-клубі Порошенко заявив, що відкрив офшор не з метою мінімізувати податки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Зазвичай використовують офшорні акаунти для мінімізації податкової бази. Цього разу все було навпаки. Після того, як я став президентом, я відразу заявив, що весь свій бізнес прозоро довіряю найбільшому інвестиційному банку Rothschild. Цей банк не прийняв українських активів, і тому ми підготували спеціальну структуру, де ми трансформували всі активи. Вони погодилися керувати в сліпому трасті моїми основними активами, щоб їх можна було відокремити від моїх політичних діянь на час президентства. Це був дуже прозорий процес. Це нормально практика. Я зробив це не для мінімізації податків, це була цілком публічна дія. Українські ЗМІ знають, що офшор зареєстрований на моє ім'я. Ця компанія не отримала ні цента з України. Це було прозоре відокремлення бізнесу від українського президента. Щоб не було політично впливу. Я думаю, це основна відмінність від інших політичних діячів панамського списку", - сказав він.

Порошенко також анонсував боротьбу з офшорами в Україні. "Я планую провести реформу, яка унеможливить використання офшорних рахунків в Україні", - уклав він.

Нагадаємо, Порошенко опинився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію для переведення кондитерського бізнесу під юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - що він не вказав у декларації володіння акціями компанії Prime Asset Partners на 1000 доларів, що він поки що не завершив передачу "Рошену" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Однак юристи Порошенка заявили, що журналісти оперували неповною інформацією, оскільки Prime Asset Partners була помилково створена з ненульовою номінальною вартістю акцій. Наступного дня після реєстрації помилку виправили - акції перевипустили на акції без номінальної вартості.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...