Після смерті Сергуна: У Росії з'явилися нові відповідальні за війну на Донбасі, - приватна розвідка США

Відповідальність за війну на сході України, яка раніше лежала на ГРУ, зараз перейшла в компетенцію ФСБ РФ.

Відповідальність за війну на Донбасі переклали з ГРУ на ФСБ. Ілюстрація:nv.ua

Після смерті начальника головного розвідувального управління (ГРУ) Ігоря Сергуна російські військові операції на Донбасі можуть перейти в компетенцію Федеральної служби безпеки (ФСБ). Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні Апострофа, передають Патріоти України.

Американські розвідники відзначають, що після смерті глави ГРУ Сергуна незрозуміло, чи зможе відомство зберегти свою єдність при новому керівникові, особливо на фоні боротьби за вплив з іншими силовими структурами.

"Російські ЗМІ вже почали розпускати чутки про те, хто замінить Сергуна. При цьому багато оглядачів припускають, що ним стане невійськовий кандидат, який перебуває в добрих стосунках із президентом РФ Володимиром Путіним.

Якщо ці прогнози підтвердяться, це означатиме, що глава Кремля намагається встановити жорсткий контроль над ще одним відомством, що дасть йому додатковий рівень захисту, якщо ФСБ або інша структура віддаляться від нього", - йдеться в документі.

На думку експертів з США, у цьому зв'язку може змінитися і специфіка російських військових операцій на Донбасі, відповідальність за які раніше лежала на ГРУ, але зараз, за інформацією Stratfor, перейшла в компетенцію Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ.

У США відзначають, що Ігор Сергун імовірно був одним з розробників російської гібридної війни в Україні, а його смерть призведе до погіршення координації між військовими РФ і співробітниками ФСБ на Донбасі.

Нагадаємо, керівник Головного розвідувального управління Генерального штабу російських Збройних Сил Ігор Сергун помер 4 січня.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...