Півтора мільйона від батьків-пенсіонерів: Нардепи у деклараціях здивували отриманими подарунками і призами

Лідером серед нардепів, який задекларував подарунки на суму майже 11 млн.грн, став Нестор Шуфрич.

Деякі з нардепів задекларували мільйонні призи і подарунки. Ілюстрація:galfinance.info

Тільки за 2015 рік троє народних депутатів України отримали подарунки і призи вартістю понад 1 мільйон гривень. Про це в своєму блозі на Українській правді пише журналіст "Схем" Сергій Андрушко, зазначають Патріоти України.

Так, згідно з оприлюдненими деклараціями, подарунки вартістю понад мільйон в 2015 році задекларували Нестор Шуфрич ( "Опозиційний блок"), Сергій Власенко ( "Батьківщина") і Сергій Мартиняк ( "Воля народу").

З них найдорожчі подарунки отримав Нестор Шуфрич, на загальну суму 10 млн 900 тисяч гривень.

У той же час, Сергій Власенко, який записав 1,5 млн. гривень в графі декларації "подарунки, призи, виграші", такий подарунок вважає нормальним і отримав його, каже, від батьків пенсіонерів.

Ще один депутат - Олена Сотник з "Самопомочі" задекларувала 998 тисяч гривень у себе і у чоловіка в розділі декларації "подарунки".

Її пояснення - це одна і та ж квартира, яку спочатку отримав у подарунок її чоловік, а згодом він передарував це житло вже самій Сотник.

Як зазначає журналіст, кількість депутатів, які отримали дорогі подарунки, може виявитися більше, коли на сайті парламенту оприлюднять всі декларації депутатів за 2015 рік.

Закон встановлює чітке обмеження - від однієї людини протягом року депутату дозволено отримувати подарунки вартістю не більше двох прожиткових мінімумів. Тільки найближчі родичі можуть дарувати депутатам більше. Саме близьким родичам і приписують депутати такі подарунки.

До речі, у минулому році з 421 діючого депутата в апарат Ради передали подарунки тільки 2 нардепи: спікер Володимир Гройсман і віце-спікер Оксана Сироїд.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...