Плата за провокації Кремля: Російським банкам загрожує відключення від міжнародної системи SWIFT

США та західні союзники держави розглядають низку варіантів, щоб не допустити нових проявів "одностороннього контролю Росії в водах Азовського моря".
Російські банки можуть відключити від SWIFT. Ілюстрація: соцмережі.

У зв'язку з нападом Росії на українські кораблі в Керченській протоці російські банки можуть бути відключеними від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT. Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляють Патріоти України.

Він заявив, що США та західні союзники держави розглядають низку варіантів, щоб не допустити нових проявів "одностороннього контролю Росії в водах Азовського моря".

Волкер пояснив, США хочуть таких заходів, щоб чинити тиск на РФ і "прийти до такого моменту, коли Росія забажає провести переговори для вироблення рішення".

"Можливою мірою є відключення російських банків від міжнародної банківської мережі SWIFT, яка регулюється законами Бельгії і прискорює міжнародні транзакції, відправляючи платіжні доручення фінансових інститутів у різних країнах", – сказав спецпредставник Держдепу США.

Він додав, що "люди називають це "ядерною" опцією". За словами Волкера, відключення банків РФ від SWIFT "призведе до витрат для всіх учасників. Більших витрат для Росії, але і більших витрат для союзників. Зрештою, ми повинні зберігати можливість такого варіанту, тому що ми не можемо і далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо сусідів, такі як цей".

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...