Платив Путін? ЗМІ назвали суму гонорару за вбивство Нємцова

Російське слідство видало нові подробиці, та вірити в них складно.

Борис Нємцов. Фото: ЖЖ

Гонорар виконавців за вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова повинен був скласти 15 млн рублів (231 тис. дол). Про це повідомляє агентство "Росбалт" з посиланням на матеріали кримінальної справи, повідомляють Патріоти України.

Вчинити злочин виконавцям запропонував Руслан Мухудінов "за грошову винагороду в сумі не менше 15 млн рублів, тобто за наймом", йдеться в повідомленні з посиланням на текст постанови про притягнення в якості обвинуваченого у вбивстві Бориса Нємцова Руслана Мухудінова. Цей чоловік, за версією слідчого комітету, орендував для виконавців квартиру на Віялової вулиці.

Оселившись там, зловмисники почали ретельно планувати злочин: "попередньо встановлювалися спосіб життя потерпілого, місця його проживання, роботи і частого перебування". Крім того, слідчий комітет РФ встановив точну дату, коли почалася підготовка замаху на Бориса Нємцова. Це сталося у вересні 2014 року. Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту біля Кремля.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...