По кличці "Валідол": Перед вбивством Бабченка до Києва прибув кілер ФСБ (фото)

Слідство відпрацьовує головну версію вбивства Аркадія Бабченка - професійна діяльність і громадянська позиція.

Фото: hvylya.net

3 травня в Київ прибув кілер ФСБ по кличці "Валідол" - уродженець Чечні Валід Лурахманов, він же Олександр Смирнов. Про це на початку місяця писало видання Кавказцентр, повідомляють Патріоти України.

"Поки не ясно з якою метою він туди приїхав. Судячи з усього, "Валідол" приїхав в Україну за підробленим паспортом. Не виключено, що кілер ФСБ націлився на чергову жертву за завданням Луб'янки і пробрався в Україні з метою організувати вбивство", - відзначало видання.


Також йдеться про те, що "Валідол" був арештований в Туреччині в 2016 році. Його звинувачували у вбивстві заступника представника вілаяту Нохчийчоь Імарату Кавказ за кордоном Абдулвахіда Едільгерієва, а також в плануванні інших вбивств чеченців і в шпигунстві на користь Росії.

Турецька преса з посиланням на владу повідомила тоді, що заарештовані агенти російських спецслужб. В результаті слідства вина кілерів була повністю доведений. Генеральна прокуратура Стамбула зажадала в цілому 37 років тюремного ув'язнення для агентів ФСБ, які були звинувачені в шпигунстві, підробці документів і замовне вбивство.

У 2017 році його разом з подільником "Валідол" був виданий Росії в обмін на звільнення з арештованих і засуджених в окупованому Криму Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. У той же час видання Texty.org.ua написало, що "Валідол" схожий на підозрюваного у вбивстві російського журналіста Аркадія Бабченко, чий фоторобот розповсюдила поліція.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...