Поближче до "витоків": Колесніков запропонував... перенести столицю України

Екс-регіонал вважає доцільним кроком перенести українську столицю до Канева, щоб "відокремити бізнес від політики".

Борис Колесніков. Фото:www.segodnya.ua

Проект основ Конституції України, в редакції Опозиційного уряду, передбачає перенесення столиці України з Києва до Канева. Про це заявив опозиційний прем'єр-міністр Борис Колесніков під час презентації проекту нової Конституції, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Стрижневим питанням в нашому проекті Конституції є перенесення столиці в місто Канів, де знаходяться святі шевченківські місця, щоб кожен політик, приїжджаючи туди, розумів, що він знаходиться біля витоків сучасної історії нашої країни", - зазначив Колесніков.

Опозиційний прем'єр переконаний, що відповідна ініціатива не несе ризиків для нинішньої столиці України. "Якщо ми хочемо відокремити бізнес від політики, то ніяких загроз Києву в цьому немає. Більш того, я думаю, кияни зітхнуть з великим задоволенням.

Як Нью-Йорк для Сполучених Штатів, Київ буде головним містом, фінансовим центром нашої країни, а політики поїдуть ближче до народу", - додав Колесніков.

За його словами, світовий досвід свідчить, що країни, "які хотіли швидко рухатися вперед" переносили столиці з переконання боротьби з бюрократією. "Як приклад можна взяти Бразилію, Казахстан, які перенесли столиці і стали успішними", - резюмував Колесніков.

"Конституційні зміни, які пропонує влада, можуть бути лише тимчасовими. Наші зміни передбачають продовження Мінського процесу, досягнення миру. Ми пропонуємо набагато більші права для регіонів в рамках незалежності і територіальної цілісності нашої країни. Що ж стосується національної ідеї, то головна суть національної ідеї - це створення суспільства рівних можливостей ", - підкреслив Колесніков.

Він уточнив - це коли кожен член суспільства має рівні можливості з народження - у вихованні, освіті, медицині, соціальному ліфті. А для цього, переконаний політик, необхідно побудувати соціально орієнтовану ринкову економіку і створити таку правову державу, в якій права і свободи громадян будуть захищені.

"Потрібно забезпечити культурні та гуманітарні свободи, стабільну політичну систему, широкі повноваження і фінансову незалежність територіальних громад", - підкреслив Колесніков.

На презентації Основ Конституції України були присутні міністри Опозиційного уряду, народні депутати від Опозиційного блоку, експерти з конституційного права, представники регіональних громадських організацій.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"