Подання Луценка на зняття недоторканності з Дейдея у комітеті ВР визнали недостатньо обгрунтованим (відео)

Висновки слідства у справі Дейдея ґрунтуються на припущеннях, вважають у регламентному комітеті парламенту.

Євген Дейдей. Фото:YouTube

У результативному висновку регламентного комітету Верховної Ради зазначається, що подання Генерального прокурора Юрія Луценка на залучення нардепа від "Народного фронту" Євгенія Дейдея до кримінальної відповідальності є "недостатньо мотивованим, необгрунтованим і не містить достатню кількість конкретних фактів". Про це повідомив перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник на засіданні комітету 3 червня, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Висновки слідства грунтуються на припущеннях, а законність отримання доказів є сумнівною, що не може підтверджувати факт здійснення народним депутатом Дейдеєм кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу України", - зачитав текст висновку Пинзеник.

Генеральна прокуратура звинувачує Дейдея в незаконному збагаченні на суму майже 5 млн грн.

19 травня Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за підсумками перевірки е-декларацій в Раду подано подання про зняття недоторканності з нардепів Дейдея, Геннадія Бобова (фракція "Відродження") та Андрія Лозового (Радикальна партія).

У той же день Дейдей заявив, що подання Генпрокуратури про зняття з нього депутатської недоторканності готувалося в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і контролюється лідером політичної партії "Рух Нових сил" Міхеїлом Саакашвілі. "Пан Углава (Гізо Углава, перший заступник голови НАБУ. - ред), виконуючи всі побажання Саакашвілі, ініціював всю цю нісенітницю. Я вас можу запевнити, що не відчуваю своєї провини, розумію, що немає жодного фактажу, і готовий постати перед будь-яким судом, перед будь-яким парламентом", - сказав Дейдей.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...