Податок на Google: В Росії запровадили ПДВ для західних IT-компаній

Іноземні інтернет-компанії з 2017 року зобов'яжуть ставати на облік у російських податкових службах.

Держдума прийняла законопроект про "податок на Google". Фото: dnevnyk-uspeha.comРада Федерації РФ схвалила законопроект про так званий "податок на Google". Відповідно до законопроекту, іноземні компанії, які продають електронний контент в Росії, будуть зобов'язані платити податок на додану вартість, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ. Зазначається, що нова норма почне діяти з 1 січня 2017 року, ставка ПДВ складе 18%.

"До послуг, оподатковуваних ПДВ, увійде надання через інтернет прав на використання програм для комп'ютерів, у тому числі ігор і баз даних. До них також відносяться надання рекламних послуг в інтернеті... послуг з підтримки електронних ресурсів, надання доменних імен і послуг хостингу, надання прав на використання електронних книг, музичних творів, графічних зображень і відео", - йдеться у повідомленні.

Законопроект про "податок на Google" остаточно був ухвалений 15 червня. Його автори вважають, що на сьогоднішній день іноземні інтернет-компанії мають перевагу перед російськими, оскільки не платять в Росії ПДВ. Раніше, у лютому 2016 року президент РФ Володимир Путін розпорядився розробити поправки, які забезпечили б рівні умови роботи інтернет-компаній у Росії.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...