Подав "безвідповідальний сигнал": Німецькі політики обурилися пропозицією Штайнмаєра зняти з РФ санкції

У Німеччині дивуються заявами головного німецького дипломата не лише щодо санкцій, але й щодо військових навчань НАТО.

Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото:gazeta.uaУ Німеччині набирає обертів скандал з приводу заяв глави німецького МЗС Франка Штайнмаєра, який раніше назвав навчання Північноатлантичного альянсу в Польщі вкрай нерезультативними і закликав до діалогу з Росією. Своє обурення висловила глава партії "Зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс і назвала подібні заяви Штайнмайера "безвідповідальним сигналом", особливо після того, як Росія відмовилася відвести своїх військових і озброєння з Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

За словами Хармс, санкції стали єдиною реакцією Ради Європи після того, як Росія анексувала Крим, а також розв'язала війну на Донбасі. У той же час, заяви Штайнмаєра підривають стабільність Євросоюзу, оскільки він навмисно дистанціюється від описаних вище проблем і критикує НАТО, членом якого є його країна.

Не менш різкий у своїх оцінках сказаного керівником німецького МЗС був експерт провладної в Німеччині політсили "ХДС / ХСС" із зовнішньополітичних питань Юрген Гардт.

Він заявив, що основною політикою Заходу по відношенню до Росії є рішучість в стримуванні і військовому тиску на РФ, а вже після виконання нею озвучених Європою вимог - проведення діалогу.

Політик також підкреслив, що зараз Росія погрожує ряду східноєвропейських членів НАТО, оскільки провокації на кордонах Альянсу, анексія Криму, участь російських військ у війні на Донбасі, а також постійна мілітаризація і антизахідна пропаганда ще раз підкреслюють сутність РФ.

Посудина водотоннажністю у 32 т і вартістю $3 млн: В ГУР уточнили, як дрон Магура V5 наздогнав та потопив високошвидкісний "Мангуст" ЧФ ВМС РФ (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 18:15

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що російський швидкісний катер проєкту 12150 Мангуст, знищений українськими силами в бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму (селище Чорноморське...

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...