"Поїхати воювати за "Л/ДНР" могли лише дурні та ідіоти" - посол Іспанії

Іспанський дипломат Херардо Анхель Бугайо Оттоне вважає, що Мінські угоди неможливі до виконання Україною, але вважає, що альтернативи їм для врегулювання конфлікту на Донбасі немає.

Найманці на Донбасі. Ілюстрація:http://glavred.info/

Іспанська влада оперативно кримінально переслідує своїх громадян, які поїхали воювати на Донбас на боці терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". Про це заявив посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток", передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Десь півтора року тому була групка цих персонажів, які брали участь з боку ОРДЛО у військових діях, і як тільки вони повернулися в Іспанію їх відразу заарештували", - сказав він.

Водночас, посол вказав на те, що, оскільки Іспанія правова держава, то дуже важко довести участь у бойових діях: хтось міг просто сфотографуватися з автоматом, щоб похизуватися перед дівчиною, а вже у поліції стверджує, що "возив лише гуманітарну допомогу".

Водночас Херардо Бугайо Оттоне заявив, що поїхати воювати за "Л/ДНР" могли "лише дурні та ідіоти".

"Я їх називаю ідіотами не просто так, щоб вжити таку лайку. А вони справді такими є. Адже люди, які можуть прислуховуватися до тієї пропаганди, яку в Іспанії крайні ліві роблять і вірити в те, що тут якась "хунта" чи "фашисти" - їх ніяк, як ідіотами назвати не можна", - сказав він, вказавши, що в Україні крайні праві сили становлять лише 3%, а, наприклад, в Нідерландах – їх 19%.

Також Херардо Анхель Бугайо Оттоне вважає, що Мінські угоди неможливі до виконання Україною, але вважає, що альтернативи їм для врегулювання конфлікту на Донбасі немає.

"Тоді на фронті гинули люди і зробили ці домовленості "Мінськ-2", які неможливі для виконання, але на той момент вони зупинили масову загибель людей… Всі ми, хто повинен підтримувати ці домовленості, розуміємо, що вони неможливі для виконання", - сказав він.

У той же час він вважає, що на даний момент немає ніякого іншого інструменту врегулювання конфлікту на Донбасі, крім Мінських угод.

За словами дипломата, також неможливі вільні і чесні вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"Мінські домовленості припускають вільні і чесні вибори за українськими законами і під наглядом західних інституцій і ОБСЄ. Але це не говорить про те, що повинні вийти російські війська. Навіть якщо вони вийдуть, це не означає, що той гангстерський режим на територіях ОРДЛО дозволить провести вибори", - підкреслив посол.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...