"Покажіть документ!": Прихильники Саакашвілі влаштували сидячий протест під дверима голови Державної міграційної служби (відео)

Активісти вимагали представити документ, на підставі якого екс-голову Одеської ОДА позбавили українського громадянства.

Скрін відео

Соратники Міхеїла Саакашвілі прийшли в Державну міграційну службу і вимагали у чиновників показати документ або його копію, на підставі якого екс-голову Одеської облдержадміністрації позбавили українського громадянства. Про це йдеться у відео на сторінці "Руху нових сил" у Facebook, передають Патріоти України.

Представники "Руху нових сил" вмостилися під дверима голови Міграційної служби. Чекали, мовляв, чотири години, поки Максим Соколюк переховувався в кабінеті.

Врешті-решт Соколюк вийшов до непроханих гостей. Проте копію листа від Генеральної прокуратури, на підставі якого Саакашвілі позбавили громадянства, показати відмовився. Що не так з документами політика, відповісти не зміг. Мовляв, справа у кримінальному минулому екс-голови Одеської ОДА і переслідуванні з боку грузинських правоохоронних органів.

Як відомо, Міхеїл Саакашвілі заявив, що житиме в транзитній зоні аеропорту "Бориспіль". Мовляв, ремонти там хороші, затишну місцину для побуту знайти можна. Так колишній грузинський президент віджартовується у ситуації, в яку втрапив.

"Під час візиту до Штатів дізнався про те, що забирають українське громадянство, яке отримав лише два роки тому. За пришвидшеною процедурою і за сприянням Петра Порошенка. А тепер той самий Президент і забирає український паспорт. Це колективне рішення – його (Петра Порошенка – ред), Авакова, Пашинського, Турчинова," – вважає Саакашвілі.

Також на думку екс-голови Одеської облдержадміністрації, це одна з вимог Кремля.

"Півтора роки тому Гризлов, якого послали у мінську групу, озвучив головну умову від Путіна – щоб Порошенко прибрав мене з губернаторства", – додав він.

Саакашвілі здаватися не збирається. Він запевняє, що дійде до Європейського суду з прав людини, але спочатку треба пройти всі юридичні процедури в Україні. Відповідний позов до суду він вже готує.

У РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...