Поки як свідка: Генпрокуратура викликає на допит Махніцького

Колишній в.о. Генпрокурора протягом трьох місяців не з'являється на допити до слідчого прокуратури у справі щодо перешкоджання розслідуванню "протидії протестним акціям".

Олег Махніцький. Фото УНІАН.

Колишній виконуючий обов'язки Генерального прокурора Олег Махніцький викликаний до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури як свідок у кримінальній виробництву щодо перешкоджання розслідуванню "протидії протестним акціям". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зазначається, що відділом з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури, управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів, Головного слідчого управління ГПУ розслідується кримінальне провадження за фактами перевищення службовими особами ГПУ службових повноважень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Ці службові особи, як зазначає відомство, чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям.

"В ході проведення досудового розслідування вживаються заходи щодо виклику для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. генерального прокурора України Махніцького О.І., оскільки останній на систематичні виклики до слідчого не з’являється", - сказано в повідомленні.

Як стверджує Генпрокуратура, з грудня 2015 року по лютий 2016 року слідчі дзвонили на номер, що перебував у користуванні Махніцького, з метою запросити його для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні, однак в ході дзвінків "було встановлено, що даний номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується".

Одночасно рекомендованим пріорітетними листами Махніцькому були направлені повістки за адресами його проживання у Львові та Києві, однак повістки повернулися до ГПУ у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає.

Зазначається, що Махніцького викликано до старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ Генпрокуратури Козюри.


Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...