Поки СБУ спить: На Запоріжжі журналіст за гроші "зливав" росіянам інформацію про українські війська (фото)

​Мелітополець Сергій Мнацаканов "засвітився" у зламаній переписці керівника LifeNews

Журналіст передавав військові дані ворогу. Фото: ЖЖ

На електронній поштовій скриньці власника російського пропагандистського каналу LifeNews Арама Габрелянова, яку нещодавно зламали хакери, було знайдено лист від мешканця України Сергія Мнацаканова. Він датований травнем 2014 року - тобто був написаний у період початку конфлікту на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

У листі Мнацаканов стверджує, що є стрінгером цього каналу. Він просить Габрелянова посприяти у виплаті йому гонорану у розмірі 15 тисяч рублів за зйомки пересування українських військ.

"Я спеціально для зйомки виїхав у район, звідки прийшов мені сигнал про пересування і зняв як прибув та почав розвантаження на станції Федорівка Мелітопольського району Запорізької області військовий ешелон з різним озброєнням та особовим складом", - пише чоловік.

Судячи з наступного короткого повідомлення Мнацаканова трьома днями пізніше, шеф LifeNews вирішив питання з виплатою гонорару.

На Запоріжжі журналіст за гроші "зливав" росіянам інформацію про українські війська - фото 1

Лист Мнацаканова разом із сотнями інших був викладений у загальний доступ хакерами з групи "Анонімний інтернаціонал", яка і зламала пошту відомого російського пропагандиста. Скріншот повідомлення був оприлюднений у "Твіттері" на сторінці "death_is_invtbl", яка публікує найцікавіші листи зі скриньки Габрелянова. Увагу українських користувачів соцмереж цей лист привернув вчора, 27 липня, ввечері. Судячи з коментаря речниці СБУ Олени Гітлянської у "Фейсбуці", спецслужба про цю ситуацію знає.

Швидше за все, Сергій Мнацаканов мешкає у Мелітополі. У соцмережах був знайдений мелітополець з таким іменем, який професійсно займається фото- та відеозйомкою, має у друзях відомих сепаратистів та дотримується проросійських поглядів.

На Запоріжжі журналіст за гроші "зливав" росіянам інформацію про українські війська - фото 2

Крім того, на сторінці Мнацаканова є фото з позицій української армії.

На Запоріжжі журналіст за гроші "зливав" росіянам інформацію про українські війська - фото 3

Більше про життя в Запоріжжі та області читайте на Depo.Запоріжжя

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...