Політичне переслідування: Касько розказав, як пройшов його допит у ГПУ

Екс-заступник Шокіна зазначив, що підставою для кримінального провадження проти нього стали його спроби змінити систему.

Віталій Касько. Фото:ukrday.net

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив під час перерви в його допиті в ГПУ, що кримінальне провадження проти нього є політичним замовленням. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Підозру мені не вручали встановленим законом способом, проте Генеральна прокуратура намагається здійснити допит в якості підозрюваного. Ми пояснюємо свою правову позицію, вони тим не менше порушення закону продовжують", - сказав Касько, зазначивши, що підставою для кримінального провадження проти нього стали спроби змінити систему.

При цьому він розповів, що підозру йому досі не зачитали. "Ні, підозру мені не зачитували. Підозру мені не вручено досі ... По суті, допит не відбувся. Було оформлення процесуальних документів. Підозру не вручили і не намагалися", - сказав Касько.

"Єдиною метою сьогоднішнього виклику було вручення клопотання про взяття мене під варту. Генпрокуратура дуже хоче посадити мене в тюрму. Клопотання подається сьогодні до Печерського суду. Мені вручили ще одну повістку в іншому кримінальному провадженні. Кримінальне правопорушення ч. 3 ст. 365 КК. Перевищення службових повноважень. Якщо я не помиляюся. Повістку вручили на понеділок", - зазначив він.

"Ця кримінальна справа - політичне замовлення, пов'язане з моєю позицією під час роботи заступником генерального прокурора у справі "діамантових прокурорів", взагалі щодо реформування прокуратури. Вона була порушена для того, щоб, по-перше, помститися за ті дії, які були мною ініційовані, а по-друге, щоб продемонструвати прокурору і взагалі співробітникам правоохоронних органів, що за будь-які спроби змінити систему, яка багатьох влаштовує, на жаль, вони будуть покарані", - сказав екс-заступник голови ГПУ.

Він уточнив, що політичне замовлення зробили люди, яким він "перейшов дорогу", "починаючи від Шокіна і закінчуючи його "вищестоящими друзями". "Коли будуть відомі чіткі прізвища, я обов'язково їх назву", - заявив Касько.

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.