"Політику НАТО треба використовувати в наших інтересах": Кучма розповів, як Україні вигідно співпрацювати з Альянсом

За словами екс-президента України, використовувати можливості співпраці з НАТО потрібно на всі 100%, адже це насамперед політична структура, а вже потім - військова.

Леонід Кучма. Фото:Крым.Реалии

Незважаючи на складність вступу України в НАТО, керівництву країни варто використовувати всі можливості співпраці з Альянсом по повній. Про це заявив колишній президент України Леонід Кучма під час Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука, зазначають Патріоти України.

"Ми 27 років заявляємо, що наш курс на НАТО. Але я сьогодні не чую, щоб європейський лідер країни-члена НАТО, який би публічно сказав: "Давайте приймемо Україну в НАТО". Вони ж добре розуміють, що за цим завжди стоїть Росія. Тому заявляти про курс на НАТО можна, але очікувати що так буде…", - сказав Кучма.

"Сьогодні президент сказав, що не треба давати нездійсненних обіцянок. Зараз виконати наше бажання, щоб Україна стала членом НАТО не можна аж ніяк. Але співпрацювати із Альянсом на 100% і використовувати всі можливості потрібно, адже НАТО – це насамперед політична структура, а вже потім - військова. Політику блоку теж треба використовувати в наших інтересах, дай Боже, щоб так і було", - додав другий президент України.

Джерело: Апостроф

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...