"ПолюсНеВаш": НАТО перекидає сухопутні сили для протистояння агресії Росії в Арктиці

Разом із британськими військовими на новій базі в Норвегії будуть знаходитися солдати США, Норвегії та Нідерландів.

Гевін Вільямсон. Фото: TheUK.one.

Велика Британія в 2019 році відправить 800 військовослужбовців до Норвегії, де буде розгорнуто нову військову базу. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон, повідомляють Патріоти України.

Вільямсон назвав цю операцію частиною "стратегії оборони Арктики" від імовірної російської загрози. Глава оборонного відомства сказав, що Сполучене Королівство змушене реагувати на активність російських підводних човнів у регіоні, яка, за його словами, "близька до рівня часів "холодної війни".

Разом із британськими військовими на новій базі в Норвегії будуть також солдати США, Норвегії та Нідерландів. Загалом понад 3 тисячі військовослужбовців. Вони братимуть участь у майбутніх військових навчаннях - найбільших із часів закінчення "холодної війни". До цих навчань буде залучено 40 тис. військових із понад 30 країн-членів і партнерів НАТО.

Маневри відбудуться в жовтні і листопаді. Повідомляється, що в навчаннях візьмуть участь 130 літаків, 70 кораблів і понад 10 тис. транспортних засобів. Сценарій навчань - гіпотетичне вторгнення біля берегів Норвегії.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...