"Пора прасувати український прапор!": Жителі окупованого Донецька розповіли, як вони чекають на звільнення

У місті розмови про те, що дуже скоро "сюди повернеться Україна", ведуться давно, а місцеві жителі "дуже втомились чекати на визволення", але вірять в нього.

Дончане хотят жить без боевиков. Фото: vk.com.

Жителі окупованого Донецька впевнені, що скоро місто перестане бути центром так званої "ДНР" та туди повернеться українська влада. Донеччани вже активно готуються до цієї події. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

"У мене вдома є великий український прапор. Упевнений, що скоро в Донецьк повернеться українська влада і багато людей вийдуть на проукраїнський мітинг, як це було до початку війни. Я теж хочу туди піти зі своїм прапором - підтримати свою державу.

У нас з дружиною навіть є своя крилата фраза "Прасувати український прапор", яка народилася абсолютно випадково. Якось ми читали новини в інтернеті, і там хтось із політиків переконливо так розповідав про швидке повернення Донбасу до складу України до кінця року. Після прочитання цієї новини я пішов на кухню чай заварити. Дружина мене запитала: "Ти куди?" я жартома відповів, що йду гладити український прапор, мовляв, скоро ж стане в нагоді, на мітингу або параді. Ми посміялися, фраза стала крилатою і тепер після оптимістичних новин по Донбасу дружина мені кричить: "Пора прасувати прапор!" - розповів донеччанин Олександр Філіппов.

Місцеві жителі кажуть, що готові працювати на відбудову Донбасу і допомагати своїм землякам, що потрапили в біду.

"Дуже хочу ввечері заснути, а вранці прокинутися і зрозуміти, що страшний сон закінчився. Що за ніч зникли всі бойовики і їхні поплічники, адмінбудівлі стоять порожні і прапори з "куркою" теж кудись поділися, по телевізору на місцевих каналах суцільне" Лебедине озеро", а на виїзді з Донецька в бік російського кордону стоїть низка автомобілів, в яких "адепти ДНР" назавжди покидають український Донецьк. Чесно сказати, ми дуже втомилися чекати звільнення, але віримо в нього", - зізналася донеччанка Олена Криволапова.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...