"Порядність і чесність понад усе": В БПП пояснили, чому главою ГПУ бачать тільки Луценка

Олексій Гончаренко вважає, що юридична освіта для майбутнього глави ГПУ не грає вирішальної ролі.

У БПП пояснили, чому главою ГПУ бачать тільки Луценко. Фото: joinfo.ua.

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" готова підтримати будь-яку кандидатуру Генерального прокурора, яку до Верховної Ради внесе президент Петро Порошенко. Заступник голови фракції "БПП" Олексій Гончаренко вважає, що найбільш прогнозований кандидат - Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України про посиланням на Нескучные новости.

"Наша фракція готова підтримати ту кандидатуру, яку внесе президент. Думаю, тут ніяких несподіванок і сюрпризів немає, ми бачимо Юрія Луценка на цій позиції, вважаємо, що потрібно міняти цю систему, а для цього необхідна людина, яка не належить до цієї системи, не працівник прокуратури. Юрій Луценко з цього боку підходить. Потрібно приймати закон, який не був прийнятий на минулому сесійному тижні, і справа навіть не в Луценку, ми хочемо дати можливість новим людям заходити в цю систему", - заявив Гончаренко.

При цьому парламентарій не назвав номер Закону, який політики мають підтримати.

"Я говорю про суть. Можна ще 3-4 законопроекту розробити, немає проблеми. І внести в зал. Я говорю про суть, що головний прокурор не повинен мати стажу роботи в Генеральній прокуратурі. Ми, до речі, вже змінили ці положення для місцевих прокуратур, і завдяки цьому хоча б якась, хоч і невелика, кількість людей на конкурсах з'явилася. Сьогодні це потрібно робити для обласних прокуратур та Генпрокуратури", - прокоментував Гончаренко.

На думку народного депутата, юридична освіта для майбутнього глави ГПУ не грає вирішальної ролі.

"У нинішніх умовах як виняток можна піти на те, щоб людина без юридичної освіти, але в чию порядність і чесність ми віримо, ці якості превалюють. Ми вже стільки бачили освічених генеральних прокурорів, чиєю роботою ми були категорично незадоволені ... Голоси знайти можна, у нас є дві фракції, є позафракційні ", - резюмував Гончаренко.

Раніше в "Народному фронті" заявили, що зі співчуттям розглянуть кандидатуру Луценка на посаду глави ГПУ.

Литва готова відправити війська до України, але є нюанс

середа, 8 травень 2024, 14:56

Литва готова відправити свої війська до України із навчальною місією, але Київ поки що не звертався з відповідним проханням. Про це прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте розповіла виданнню Financial Times. Шимоніте повідомила, що у неї вже є дозвіл від парл...

Виписали квитки на концерт Кобзона: Прикордонники масовано атакували піхоту РФ біля Соледару (відео)

середа, 8 травень 2024, 14:39

Прикордонники нищать окупантів на Соледарському напрямку. Зокрема, вдалось нанести комбінований удар по піхоті РФ на цій ділянці. Так, прикордонники-аеророзвідники бригади "Помста" виявили переміщення піхоти на Соледарському напрямку. "За наданими коор...