Порошенко назвав три умови для проведення виборів на Донбасі

Вибори можливі лише після виконання Росією мінських домовленостей, повернення контролю над кордоном і введення поліцейської місії ОБСЄ, зазначив президент України.

Петро Порошенко. Фото:fakty.ictv.ua

Україна проведе вибори на Донбасі, коли будуть забезпечені щонайменше три передумови, які будуть гарантувати чесність і прозорість цього процесу. Про це заявив у Вашингтоні президент України Петро Порошенко, виступаючи на форумі "Боротьба за свободу, що триває", повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Україна продовжує бути прихильником реалізації мінських домовленостей в повній мірі. Це - єдиний варіант для мирного врегулювання, який існує сьогодні. Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі", - підкреслив президент.

За його словами, проведення виборів на Донбасі можливо лише за кількох умов. Перше - це виконання Росією пунктів угод, пов'язаних з безпекою, і припинення маніпуляцій з її боку фразою "проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів". Порошенко підкреслив, що вибори повинні бути вільними і справедливими, проходити відповідно до встановлених норм ОБСЄ.

Друга умова стосується розгортання розширеної міжнародної поліцейської місії ОБСЄ в Донбасі з метою забезпечення безпеки до, під час і після виборів.

Нарешті третьою умовою є відновлення українського контролю над кордоном.

Як відомо, 30 березня розпочався візит президента України Петра Порошенка в США. В рамках візиту президент візьме участь в саміті з питань ядерної безпеки у Вашингтоні на запрошення президента США Барака Обами. Також він зустрінеться з віце-президентом США Джо Байденом.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....