"Порошенко не готовий до радикальних реформ в прокуратурі. Він зайняв позицію Шокіна", - Сакварелідзе

Змінити щось у прокуратурі зможе тільки керівник, який не має відношення до системи.

Давид Сакварелідзе. Фото:www.youtube.comНовим українським генпрокурором буде один з людей президента. Однак серед цих людей потрібно шукати людину, яка не мала відношення до Генпрокуратури, причому самого безкомпромісного і прогресивного. Тому що тільки позасистемній людині зараз під силу вирішити всі проблеми в прокуратурі, що співпадає із запитами суспільства, впевнений звільнений заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе. В інтерв'ю Апострофу він також підкреслив, що в органах прокуратури повинна бути проведена "ментальна" люстрація, після якої будуть звільнені всі, хто не потрапляє під нову ідеологію, інформують Патріоти України.

Про неготовність влади йти на кардинальні реформи в ГПУ

Виявилося, що президент не готовий до радикальних реформ в прокуратурі. Він зайняв позицію Шокіна і тієї системи, яка пройшла проти процесу змін. На жаль, це затягнеться надовго.

Тому що ось сьогодні і вчора (інтерв'ю з Сакварелідзе проходило 18 квітня, - ред) вже вдруге, а то й більше, увірвалися з обшуками до основних заявників справи про "діамантових прокурорів".

Їх активно "душать". Тепер уявіть, скільки знадобиться часу пересічному слідчому або судді, щоб він прийняв таке ж рішення, як в нашому випадку, тобто пішов проти системи. Це повна паралізація і повна демотивізація всіх правоохоронних органів, яка в першу чергу і повинна хвилювати президента.

Тому що є приклад того, що сталося з двома заступниками генерального прокурора (мова йде про звільнення, а потім і переслідування з боку ГПУ заступників генпрокурора Давида Сакварелідзе і Віталія Каська, - ред), із заступником глави СБУ Трепаком (Сергій Трепак займався справою про "діамантових прокурорів", був звільнений з СБУ 14 квітня), які теж пішли проти системи. Хіба у кого-небудь є ілюзія, що хто-небудь в цій країні піде за нашим прикладом?

Про те, яким повинен бути новий Генпрокурор

Я всередині системи такої людини не бачу. Більш того, мені б не хотілося, щоб ця людина до неї належала. Тільки позасистемній людині зараз під силу вирішити всі проблеми. Це збігається із запитами суспільства.

Я сумніваюся, що зараз в цій ситуації можна буде призначити когось, кому не довіряє президент. Це просто неможливо. Таке право президента передбачено Конституцією. Так що генпрокурором буде людина, якій довіряє президент, і з цим треба змиритися. Тому серед цих людей потрібно знаходити самого безкомпромісного і прогресивного.

Потрібен ефективний менеджер, який буде приймати правильні управлінські рішення. У Грузії, наприклад, всі успішні чиновники, які працювали в силових органах або були генеральними прокурорами, були з неурядових організацій. Жоден з них ніколи не працював до того в генеральній прокуратурі, МВС або в службах безпеки.

Про необхідність "ментальної" люстрації в ГПУ

Люстрація - це законодавча хірургія, яка була проведена політиками після Майдану. Вона фізично і механічно видалила всіх, хто підпав під різні категорії. Решта - це вже справа управлінського процесу. Всіх, хто потрапляв або потрапляє під люстрацію в різних відомствах, але дивом врятувався від неї, вже потрібно було звільнити. Зараз же потрібно проводити "ментальну" люстрацію, ідеологічну. Якщо хтось не потрапляє під нову ідеологію - нехай іде.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...